با آنلاین شدن همه چیز در دنیای دیجیتالی امروز، سرعت تولید و رشد دادهها (منظور هر اطلاعاتی است که بتوان آن را اندازهگیری، مشاهده و توصیف کرد.) هم سر به فلک کشیده و روزانه حجم زیادی «دیتا» توسط کاربران عادی اینترنت یا کسبوکارها تولید میشود.
مدیریت و سروسامان دادن به این دیتاها زیر سر دیتابیس یا پایگاههای داده است.
این مقدمه را داشته باشید و همراهمان بمانید، چون قرار است درباره اینکه دیتابیس چیست، چه کاربردی دارد و انواع آن کدام است، در این مقاله حرف بزنیم.
پیش از هر کاری، بیایید این مفهوم را آنقدر برایتان باز کنیم که اگر یک فرد غیرمتخصص هم از شما پرسید:«دیتابیس چیه؟»، باز جوابی کامل و درست در آستین داشته باشید!
یک آشپزخانهٔ بزرگ را تصور کنید؛ اگر هر کدام از مواد خام، بینظم در گوشهای قرار بگیرند، فرایند آشپزی خیلی سخت و پیچیده میشود.
به جای این کار، میتوانید همهچیز را دستهبندی کنید؛ سبزیجات در یک قفسه، حبوبات در قفسهای دیگر و مواد گوشتی هم در بخشی دیگر. حالا هر وقت بخواهید غذا بپزید، به راحتی میتوانید مادهٔ مورد نظر را پیدا کنید، آن را به کار ببرید و حتی در صورت نیاز، به خواست و صلاحدید خودتان در جای بهتری قرارش دهید!
دیتابیس به شما کمک میکند که اطلاعات سیستم خود را راحتتر ذخیره، دستهبندی و سازماندهی کنید و از این راه، مدیریت بهتری روی آنها داشته باشید؛ فرقی هم ندارد این دادهها دربارهٔ رفتارهای مشتری باشد، به امور مالی مربوط شود یا اطلاعاتی دربارهٔ محصولات به شما بدهد.
دیتابیسهای از اجزای مختلفی ساخته میشوند که هر کدام از آنها دست به دست هم میدهند این مخزن اطلاعاتی را میسازند. حالا که فهمیدیم معنی دیتابیس چیست و به چه دردی میخورد، بیایید ریز به ریز اجزای آن را بررسی کنیم تا ببینیم فرایند ذخیرهسازی و مدیریت دادهها چطور اتفاق میافتد.
بدون دیدگاه